Ook Arnhemsche Hockey Club kiest voor Edel ID-hockeyveld

Ook Arnhemsche Hockey Club kiest voor Edel ID-hockeyveld

Steeds meer hockeyclubs omarmen het Edel ID-hockeyveld. Ook de Arnhemsche Hockey Club koos voor dit geliefde waterveld als vervanger voor het twaalf jaar oude waterveld. Antea Sport verzorgde de aanleg van het nieuwe hockeyveld en bezorgde de club een flinke financiële meevaller.

Drie hockeyvelden bij de Posbank

De accommodatie van AHC is prachtig gelegen aan de voet van de Posbank. Op sportpark Beekhuizen beschikt de hockeyclub over drie hockeyvelden, waarvan één waterveld. Na 12 jaar intensieve bespeling was dit waterveld toe aan vervanging. Nadat de club op verschillende velden proef had gespeeld, viel de keuze unaniem op Edel ID. Dit veld is binnen de hockeywereld zeer geliefd vanwege de hoge balsnelheid, stabiele balrol en perfecte balstuit. Ook de uitstekende grip, de hoge slijtvastheid en het lage waterverbruik zijn belangrijke pluspunten van dit hockeyveld. Dat AHC al eerdere positieve ervaringen had met Edel Grass, maakte de keuze voor Edel ID extra gemakkelijk.

Financiële meevaller door hergebruik e-layer

De ombouw van het hockeyveld werd uitgevoerd door Antea Sport. Daarbij stond de sportveldspecialist voor een interessante uitdaging vanwege de kwetsbare kwaliteit van de bestaande e-layer. Door specifieke maatregelen te treffen en de bestaande mat op specialistische wijze te verwijderen, kon de bestaande e-layer worden gespaard en hergebruikt. Dat is niet alleen een mooi voorbeeld van duurzaamheid, maar leverde de hockeyclub ook een flinke financiële meevaller op. De nieuwe grasmat werd vervolgens geïnstalleerd door de specialisten van J&E Sports en het oude kunstgras werd voor recycling naar GBN-AGR in Amsterdam afgevoerd.

Heeft u vragen? Aaldert Hooijer Regiomanager Oost
06-51200342