“Mensen blij maken, dat is onze passie”

"Mensen blij maken, dat is onze passie"

Jaarlijks vertrouwen tientallen gemeenten en tennisclubs uit heel Nederland de aanleg of renovatie van hun tennisbanen heel bewust toe aan Antea Sport. Onze intensieve, betrokken samenwerking en transparante communicatie spelen daarin een belangrijke rol. “Het gaat ons niet om even snel geld verdienen”, vertelt Wouter Visser, regiomanager Oost. “Het is onze passie om mensen blij te maken. Daarom bouwen we graag mooie sportaccommodaties."

Projectmanager bij infrastructurele werken

Visser is de opvolger van Aaldert Hooijer, die in maart met pensioen is gegaan en Visser de afgelopen maanden heeft ingewerkt. Voordat Visser in oktober bij Antea Sport in dienst trad, heeft hij jarenlang in Oost-Afrika gewoond en gewerkt. “Daar was ik als projectmanager betrokken bij diverse infrastructurele werken. Terug in Nederland wilde ik soortgelijk werk doen, maar dan in combinatie met sport. Zo kwam ik uiteindelijk bij Antea Sport terecht”, blikt hij terug.

Uitstekende samenwerking

Team Oost bestaat naast Visser uit twee werkvoorbereiders, twee uitvoerders en projectleider Sven van der Pol. Met een schat aan ervaring in de aanleg van kunstgrasvelden trad hij vorig jaar bij Antea Sport in dienst. Zijn technische kennis over sportvelden komt goed van pas in de communicatie met sportclubs. Visser is commercieel eindverantwoordelijk. “Clubs die ons benaderen, hebben vaak al een plan, maar weten niet hoe ze dat kunnen realiseren. Wij gaan in gesprek, waarbij Sven de clubs informeert over de praktische inrichting en bijvoorbeeld de eigenschappen van diverse sportvloeren. Zelf adviseer ik de clubs over de kosten en de tijdsplanning. Zo vullen we elkaar mooi aan.”

Heldere verwachtingen door duidelijke communicatie

De communicatie met verenigingen is heel belangrijk om het verwachtingspatroon duidelijk te kaderen. Er zijn bijvoorbeeld clubs die zelf connecties hebben met bedrijven die bij een renovatieproject betrokken kunnen worden. Dat kunnen sponsoren zijn, maar ook leden of bekenden. Visser: “Zulke connecties kunnen helpen om bijvoorbeeld de kosten te drukken.” Als alle plannen duidelijk zijn en het financiële plaatje rond is, kan het project vervolgens van start gaan.

Onderdeel van het bouwteam

“Vanwege onze expertise en onze transparante werkwijze zijn we vaak onderdeel van het bouwteam”, aldus Visser. Een recent voorbeeld daarvan is de renovatie van het tennispark van TV Glanerbrug in Enschede, waarbij Van der Pol als projectleider was betrokken. “Vorig jaar hebben we daar twee nieuwe padelbanen gebouwd, nadat we een jaar eerder al zes nieuwe tennisbanen hadden gebouwd en een nieuw terras hadden gerealiseerd. De club kon een braakliggend stukje gemeentegrond naast het clubhuis huren voor de bouw van deze padelbanen.”

Menselijke relaties voorop

TV Glanerbrug houdt zelf het dagelijks onderhoud bij. Eén keer per jaar verzorgt Antea Sport het groot onderhoud. Visser: “Bij al onze projecten zijn menselijke relaties belangrijk. Mijn voorganger hamerde daar altijd al op en dat zit ook in ons. We willen duidelijk communiceren en hebben oprechte interesse in verenigingen, hun leden en hun wensen. We vinden het belangrijk om mooi werk af te leveren”, typeert hij de unieke aanpak van Antea Sport die gericht is op een langdurige relatie met sportverenigingen.

Onderhoudsvriendelijke tennisbanen

Ook de ombouw van de zes oude gravelbanen naar TennisPro Vision bij TV De Bosbaan in Vroomshoop verliep in zo’n goede samenwerking. Van der Pol: “Ondanks de weersomstandigheden is ook hier alles prima verlopen. Het terrein ligt op zandgrond, dus de grote hoeveelheden regen hadden – en hebben – gelukkig weinig invloed op de ondergrond.” Met de overstap naar TennisPro Vision is de club verzekerd van minder onderhoudskosten in vergelijking met de voormalige gravelbanen. Visser: “Veel verenigingen kampen met hoge onderhoudskosten en een gebrek aan vrijwilligers. Deze met zand ingestrooide kunstgrasbanen zijn dan een goede keuze: ze hebben goede sporttechnische eigenschappen, zijn zeer onderhoudsvriendelijk én gaan lang mee. We hebben de drainage en het hek- en straatwerk eveneens vernieuwd, maar desondanks is alles mooi op tijd voor de seizoensstart opgeleverd.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Tennisbaan   Den Ham   TV De Bosbaan

De nieuwe TennisPro Vision-banen van TV De Bosbaan in Vroomshoop.

Meedenken over de toekomst

De Bosbaan heeft ervoor gekozen om bij de renovatie van haar tennispark geen padelbanen te bouwen. Wel wordt er intern nog nagedacht over een eventuele indoor padelbaan. Visser: “Jongeren zijn vooral enthousiast over de TennisPro Vision-banen en de padelsport, terwijl ouderen juist de voorkeur geven aan een iets tragere baansoort. Je moet als vereniging altijd naar de toekomst kijken. Wij denken graag mee om daarin voor iedere club de best passende oplossing te kunnen bieden.”

Heeft u vragen? Wouter Visser Regiomanager Oost
06-10935688