Sportcampus Wageningen uitgebreid met modern multifunctioneel sportveld

Sportcampus Wageningen uitgebreid met modern multifunctioneel sportveld

Steeds meer studenten en werknemers van de Wageningen Universiteit gebruiken de sportfaciliteiten op Sports Centre de Bongerd. Om aan deze toenemende vraag te voldoen, legde Antea Sport een duurzaam multifunctioneel sportveld op de campus aan. Het nieuwe veld zorgt voor meer capaciteit op de campus. Kort geleden maakte Antea Sport even verderop, in Utrecht, ook Sportcentrum Olympos al up-to-date.

Duurzaam en circulair sportveld

In de marktvraag zette Wageningen Universiteit vol in op duurzaamheid en circulariteit. Met een breed scala aan slimme innovaties was Antea Sport als geen ander in staat om die vraag te beantwoorden. Een aantal van deze toepassingen vond dan ook hun weg naar het nieuwe multifunctionele sportveld. Zo bestaat zowel de fundering als de foampad uit circulair gerecyclede materialen. Datzelfde geldt ook voor de sportveldinrichting. In de constructie is CarbonFix toegepast, waarmee CO2 wordt vastgelegd.

Korfbal, futsal, Ultimate-frisbee en jeu de boules

Het nieuwe sportveld in Wageningen is niet alleen heel duurzaam, maar ook heel multifunctioneel. Zo biedt het sportveld gelegenheid voor korfbal, futsal en Ultimate-frisbee. Met name die laatste twee sporten moeten weer meer ruimte creëren in de naastgelegen sporthal. Verder zijn naast het multifunctionele sportveld ook nog twee jeu-de-boules-banen aangelegd.

Kunstgras zandveld 2.0, het snelle zandveld

Een ander hoogtepunt van het nieuwe multifunctionele sportveld is de grasmat die door de specialisten van J&E Sports is geïnstalleerd. Het veld is namelijk een modern zandveld 2.0, dat niet alleen een mooiere uitstraling heeft, maar vooral ook fijner speelt. Dat is mede te danken aan de intensieve vezelbezetting, de speciale korrelsamenstelling en zand dat dieper in de mat ligt. Het veld heeft daardoor minder last van ‘splash’ en bedient futsallers op hun wenken met een stabiele, snellere balrol. Antea Sport wenst de studenten en de medewerkers van de Wageningen Universiteit veel spelplezier op het nieuwe multifunctionele sportveld!

Multifunctioneel sportveld   Wageningen   Wageningen Universiteit ()
Heeft u vragen? Floor Groeneveldt Regiomanager West
06-20134510